stauffer.jpg (85273 bytes)

 

 

Slenderen is een weldaad voor het hele lichaam.
De bloedsomloop wordt gestimuleerd zodat overtollig vocht en afvalstoffen verdwijnen.
Na afloop voelt u zich ontspannen en fit.

Goed idee

Slenderen Waddinxveen is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 58091491
All rights reserved 2016

 

 

Slenderen Waddinxveen

Home | Geschiedenis | Begeleiding | Gastvrouw | Cardiofitness | Prijslijst - Contact

 

In het begin van de jaren '40 ontwierp B.H. Stauffer een Californische biochemicus, de eerste toningtafels.
Hij opende samen met zijn zus Sally de eerste Salon in Los Angeles.
Rond 1980 werden de Staufferbanken gecommercialiseerd en merkte men ook het afslankende effect.
Door de jaren heen zijn er onder verschillende merknamen tal van variaties bedacht op de toningtafels van Dr. Stauffer.
In de vorige eeuw noemde men het bewegen op deze toningstafels Staufferen.
Tegenwoordig spreekt men van slenderen. Vooral in het buitenland (Engeland, Verenigde Staten van Amerika en Nieuw Zeeland) worden bewegingstafels nog steeds gebruikt bij de revalidatie van patienten.

Een uitgebreide studie naar de geschiedenis van de toningtafels van Bernard Hamilton Stauffer vindt u >> hier
Stauffer heeft ook een klein boekje uitgegeven waarin beschreven staat hoe men kantoorgymnastiek kon bedrijven op de zogenaamde "Magic Couch". Een copie van het hele boekje vindt u >> hier


slenderenlenderen is het onbelast bewegen op een door elektromotoren aangedreven tafel. Er vindt geen druk op de spieren en gewrichten plaats, waardoor er geen spierpijn, transpiratie of vermoeidheid  optreedt.
Het onbelaste bewegen stimuleert de bloedsomloop en vergroot de beweeglijkheid van de gewrichten.

slenderenlenderen kan verlichting bieden bij aandoeningen zoals reuma, artritis, artrose, spieraandoeningen, stijve nek en schouders, koude handen en voeten. Om extra resultaat te halen uit het slenderen is het ook mogelijk om diverse oefeningen op een slendertafel uit te voeren, maar het belangrijkste aspect van slenderen is het activeren van het lichaam zonder eigen inzet van spierkracht zodat de belasting op de gewrichten minimaal is.  Slenderen geeft een vermindering van pijnklachten van aandoeningen aan het bewegingsapparaat en van slenderen op zich wordt men fitter.  Lees meer >>

* * *

Elke tafel werkt op een andere lichaamszone maar de algemene focus ligt op het stimuleren van de buik, heupen, rug en dijen. De oefeningen duren steeds 10 min per tafel en deze gebeuren in zithouding of liggend op de rug of op de buik. Men kan de oefeningen op elke tafel altijd moeilijker maken door er extra oefeningen aan toe te voegen.

Benentafel: verstevigt de binnenste en buitenste dijspieren. In ruglig plaats je de voeten in voetsteunen die de benen bewegen in een soort zwembeweging. Je kan tegelijk ook de borst-en armspieren verstevigen door een bal voor je tussen de handen te nemen en telkens bij een uitademing tegen de bal te duwen.

Reverse sit-up tafel: hierop train je de buikspieren en de rugspieren. De tafel doet de benen naar je toe bewegen, dus net het omgekeerde van een gewone sit-up. Je kan op deze tafel afwisselen tussen stretchen en buik- en rugoefeningen.

Tailletafel: hier lig je op de buik en de benen worden afwisselend gestrekt geheven. Deze bewegingen versterken de dij- en bilspieren.

Zandzaktafel
: je ligt in ruglig op 2 bewegende kussens, met een zandzakje op de buik. De kussens geven een grondige massage aan de onderrug.
De bewegingen van de kussens verbeteren ook de bloedsomloop, bevorderen de lymfedrainage en werken vochtafdrijvend.

Stretchtafel: verstevigt de bovenrug en verbetert de soepelheid van het bovenlichaam.

Relaxatietafel: je eindigt de sessie altijd op deze tafel. De zachte massage geeft een ontspannend gevoel, de bloedsomloop verbetert en afvalstoffen worden afgedreven.

 


Kanaalstraat 10
2741 HH Waddinxveen
06 421 50 692
info@slenderen-waddinxveen.nl
www.slenderen-waddinxveen.nl

Home | Geschiedenis | Begeleiding | Gastvrouw | Cardiofitness | Prijslijst - Contact